tirsdag 28. september 2010

På hei(s)atur i Oslo

Oslo Maraton er gjennomført, godt over forvetningene for min egen del. Etter som jeg stilte til start åtte dager etter UltraBirken, var jeg mentalt forberedt på at det ville bli tungt på et aller annet tidspunkt. Det tidspunktet kom aldri, og hele byturen ble en meget positiv opplevelse. Perfekt vær, masse heiarop fra kjente og ukjente  og i tillegg ble jeg etter hvert skikkelig rusa av den gode løpsfølelsen. Det ble en real heisatur - helt uten bakrus.

Bakkerolfen på heisatur i byen. Her midt i gruppa som ledes av "mosjonisten", Espen Ringom. Foto: mosjonsisten.com

Selv om Bergausts ble plukket opp som avtalt i grålysningen og turen gikk prikkfritt, ble det som vanlig litt stress før start. Jeg hadde for første gang klargjort spesialdrikke for å slippe å gå lei av søt sportsdrikke som under sist helgs ferd over fjellet. To flaske med cola blandet med Ringer var gjort klar, men det var vanskelig å få hjelp av arrangøren til å få plassert de ut. Med god hjelp av Margrethe, Gjermund S' bedre halvdel, fikk jeg det på plass på 30 km i tillegg til ved runding halvveis. Det er jeg takknemlig for i etterkant, og en av de viktige erfaringene jeg tar med meg etter mitt 46. godkjente maratonløp.

Starten ble meget fornuftig i og med at jeg ventet på 3.00-fartsholderen som stod litt lenger bak i feltet. Da "pinnemannen" kom, merket jeg imidlertid etter bare noen få km at jeg det gikk akkurat litt for fort. Jeg lot gruppa gå og innfant meg med det jeg hadde forventet: Sub 3 timer var ikke realistisk i dag.

Halvveis fikk jeg i meg halvparten av den ene flaske med medbragt og parkerte den strategisk slik at jeg kunne ta resten på returen fra Sjursøya. Dermed begynte oppturen! I stedet for en sedvanlig tung start på den andre runden, løp jeg km-tidene ned fra 4.22 til 4.10 fram til 25 km. Det ble ny påfyll etter 28 km, og ved Stortinget etter ca. 30 km fikk jeg med meg neste flaske og tilhørende gel. Oppturen fortsatte, selv om splitttidene viser at det gikk saktere. Fra 30 til 35 km er imidlertid det mest kuperte partiet og km-tidene gikk betydelig opp igjen. Det var her jeg for alvor begynte å få følelsen av å avansere i feltet, og beina var fortsatt fine. Her kom det to kjente travere bakfra i enda bedre driv. Frants og imponerende nok, Sten Gunnar (som også var på fjelltur sist helg), hadde en skikkelig progressiv langtur på gang, og jeg slo følge fram til Schøyen. De var virkelig i siget, og jeg måtte motvillig se de sakte men sikkert forsvinne.

De defensive tankene ble imidlertid raskt glemt da jeg på egenhånd fortsatte å plukke mange kjenninger. Odd Gunnar sleit nok, Håvard hadde ikke dagen sin, Lars Christian trippet fortsatt lett men hengte seg ikke på - og til slutt ble martondebutant Jan Olav rundet på "strafferunden" før Aker Brygge. Oppløpet på brosteinen var forferdelig, men med 4.18 i snitt på de siste 7 km, ble det et av mine to maratonløp hittil som kan kalles veldisponerte. Helt herlig - og med den følelsen i beina. Ingen tendenser til kramper eller stive legger - mot normalt. Konklusjon: Ringer Drink har noe for seg.

Tallenes tale:
3.04.48 - 4.23 min. pr. km i snitt
117. plass totalt (av 1613)
109. plass av herrene (av 1355)
4. plass i NM maraton M50-54 (av 11)
Fra 14. plass etter 10 km til 5. plass i mål i M50-54 (av 107)


Bilder: Jeg hadde ingen problemer med å slå om og holde den siste jeg nådde igjen bak meg over målstreken. Foto: Marathon-Photos.

Les og se bilder fra Oslo Maraton på kondis.no

søndag 19. september 2010

En ekte ultrabirkebeiner

Da er årets høydepunkt over, og jeg kan kalle meg en ekte ultra-birkebeiner! Å ja, jeg er litt stolt! Stolt av å bli kalt seigmann, harding, gæern, klin gæern og andre hedersbetegnelser. Som i tidligere utgaver av gjørme-Birken, hjelper det også på selvfølelsen å ha gjennomført under vanskeligere forhold enn vanlig. Pussige greier at vi i forkant leser alle værprognoser med positive øyne og håper det beste, for i etterkant å lete etter bevis på at det nettopp i år var vanskeligere enn noen gang...

Litt mindre stressende med 100 ultraløperene enn 15000 skiløpere på Rena.

Jeg lar den ligge, og rykker tilbake til start. Nærmere bestemt lørdag morgen kl 0700 på Rena skole. Jeg hadde alliert meg med Harald Borthen Singstad og frue ang. skyss til start på morgenkvisten for å få best mulig søvn natta før min kanskje største fysiske utfordring noen sinne. Vi var på plass en halv time før start, og chip, startnummer, dropbager og bagasje ble plassert på anviste plasser. Det ble også tid til et obligatorisk men køfritt dobesøk, før det bar rett på startstreken. Litt av en kontrast til de mange mars-morningene jeg har tilbrakt 2 km lenger vest!

Harald var mer våken enn det virker på dette bildet og klargjør bagasjen.

1. etappe: Rena-Djupa:
Dette er etappen med klart best underlag å løpe på, og det er lett å "glemme" stigningen. Jeg lå trolig litt høyt i puls (se Garmin tracking med akitvert pausetid), men syntes likevel at jeg la meg fornuftig i feltet. Rett før Skramstadsætra fikk vi en forsmak på hva som ventet: Vann og gjørme. På denne etappen passerte jeg de to beste jentene. Først Miriam G. som vant i fjor og viste seg sterkest også i år, og senere Maria L. i sumpområdene ved kryssing av skitraséen. På vegen etter matstasjonen fikk jeg først selskap av en løperkjenning fra Flisa, Geir Sørmo, som er nyetablert hytteboer på Sætra. Deretter kom også to velkjente ultrakompiser Anders og Sten Gunnar sigende i ruinert driv. Her var det bare å slå følge! Det bar ned til Dupa hvor jeg visste at Bjørn H. stod klar med kameraet.

2. etappe: Djupa-Åkersætra:
Over Djupa overså jeg tauet som en kunne holde seg i, men vasset over den strie åa uten problemer. Opp på den andre siden er den bratteste stigningen i hele løypa, så her var det bare å klatre i vei. Videre innover i urskogen holdt jeg følge med Anders, Sten Gunnar og en annen løper (som jeg ikke er sikker på hvem var). Vedkommende fant i alle fall en chip i myra, så det er godt mulig at det kom en til mål som ikke fikk registert tida si, for det jeg vet. Videre i sikk-sakk vestover Birkebeinerstien og derretter nordover Rondanestien fotsatte jeg som "reiseleder" med Anders og Sten Gunnar hakk i hæl. Vi hilste på verdens sprekeste 70-åring, i alle fall på ski, renaingen Finn Magnar Hagen og jobbet oss jevnt og trutt oppover i motbakke-myrene mot  Bjønnåsberget. Dette var fjerde gang jeg løp løypa, og jeg har aldri opplevd dette partiet så "kort", takket være en jevnt, godt sig og ikke minst "trevligt" selskap.

Ved Godbakkadammen fikk jeg et akutt behov for å besøke utedoen like ved løypa, og dermed ble jeg løpende alene fram til matstasjonen på Åkersætra. På dette strekket gikk jeg skikkelig på trynet et par ganger, og jeg kan hilse alle som synes det går i raskeste laget i nedkjøinga til Nysætra med at det nå var skikkelig sug - det er det forresten alltid her sommerstid. Så fulgte en 2 km lang fartsetappe på grusvegen, så en stedvis usynlig sti vestover i retning Åkersætra. Om ikkke stien var lett å få øye på, så hang de rød-oransje båndene tett og gjorde det lett å navigere selv med et hue som begynte å leve sitt eget liv. All honnør til arrangørene for god merking!

Så ventet dagens forventede høydepunkt (bortsett fra det å krysse målstreken): Vading, elller skal vi heller si horisontal rapellering av Åsta. Vannstanden nådde på det djupeste opp til Bakkerolfen junior, og stryket var tilsvarende stritt. Tauet kom virkelig til nytte! Vannet virket heller avkjølende, kan man trygt si. Det iste bra i lårene som på forhånd var begynte å ble møre, og virkningen var neste ubeskrivelig. På de få metrene bort til dropsonen og matstasjon nr. 2 var de som nye. Eller var det tanken på forfriskninger som gjorde det, tro? Kanskje en kombinasjon.

3. etappe: Åkersætra-Sjusjøen:
Jeg hadde på forhånd bestemt meg for ikke å bytte verken klær eller sko hvis det ikke dukket opp spesielle problemer som gnagsår eller liknende, så jeg stimet nyvasket og målbevisst forbi Anders og Sten Gunnar og rett i matfatet. Jeg hadde allerde merket en uvilje mot det søte klisset jeg hadde "gått på" så langt, så her var utrolig godt med potetgull. Vann, bananer og noen kjekser gikk også litt motvillig ned. Mine to tidligere følgesvenner var raskt i siget igjen, og her måtte jeg bare prøve å henge på. Opp til Ljøsheim stiger det litt ujevnt, og det ble vekslet mellom kjapp gange og løp. Før vi var på vegen gjennom hytteområdet, merket jeg at det gikk litt for fort i løpemodus. Det var ingen vits å utfordre skjebenen. Jeg kom aldri ajour i den siste bakken, og det trivelige selskapet tok slutt for min del.

Løpinga på de lange kloppelagte myrene ble likevel en fryd. Jeg måtte en tur i buskene før jeg kom så langt. Dermed var ikke kompisryggene å se, bortsett fra i et glimt da de forsvant over Snørvillen. I den etappevise oppstigningen mot UltraBirkens høyeste punkt, ble alle motbakker merkelig nok hilst velkomne. Da var det nemlig legitimt å gå - eller sagt på en annen måte: Jeg slapp å løpe! Fra 995 moh. ned til Sjusjøen på 850 moh. gikk det igjen lettere, spesielt på kloppene i utforbakke. Etter å ha forsert også det eneste snaufjellet i t-skjorta, var det nå herlig å få varmen i fingrene igjen. På den noe kronglete stien fra Fjellelva til "pitstopen" på Sjusjøen ble jeg passert av en løper, og jeg ble ønsket velkommen  til matstasjonen ved Sjusjøtunet "i ensom majestet" - ja nesten helt "konge av camingplassen."

4. etappe: Sjusjøen-Lillehammer
"Innsjekking" på Sjusjøen ble gjort ganske nøyaktig i tråd med mitt drømme-skjema til åtte timer. 6.05 var bare fem minutter bak det jeg hadde oppgitt som første mulige passeringstid til fruen og svigermor som ventet litt lenger vest i vårt velkjente ferie-paradis. Nedturen på matstasjonen var imidlertid stor da absolutt ingen ting matchet det magen min hadde lyst på. Vann gikk an, men resten fristet ikke. Det samme gjentok seg dessverre på alle de fire stasjonene nedover i lia til Lillehammer. Ikke noe salt, ikke noe kaffe - og heller ikke noe cola. Med gel og energibarer og for sterkt blandet Maxim sportsdrikke i sekken, ble det så som så med inntaket. Den helt beregnede nedturen fra Sjusjøen ble en vekslevis kappgang i alle de gjørmete stipartiene og småkneikene og løping på flater og utfor. Det gikk overaskende bra. Ingen ubehag av å løpe nedover verken i lårene eller leggene. Overaskelse! 

Det hjelp selvsagt å nå igjen flere og flere gående og småjoggende ordinære birkebeinerløpere som hadde startet fra Sjusjøen over en time før meg. Nå har jeg aldri løpt etter 6000 birkebeinere ned lia, men jeg har aldri sett løypa så sleip og gjørmete. Det var bare på grusvegene at det var sikkert fotfeste. Selv på de brede skogstiene før Birkebeineren skistadion, var det stedvis veldig sølete. Etter å ha gitt opp drømmen om åtte timer litt før Sjusjøen, brukte jeg hvert eneste km-skilt til å motivere meg til å komme under 8.30. Jeg ble riktig nok skjøvet ytterligere en plass  ned på totalista på de siste tre kilometerene, men i de siste bakkene og på den paddeflate "æresrunden" sør for hallene kom følelsen av å masse krefter (?) igjen. Herlig!

Etterpåklokskap:
Det er ingen sak i etterkant å konkludere med at de 26 minuttene som gikk tapt på siste halvdel, kunne vært spart med en enda mer fornuftig åpning og et bedre næringsinntak. Jeg skjønner heller ikke hvorfor jeg ikke stoppet og tok fram nistepakka med fire blingser med peanut-smør. Nam-nam!  Sekken var forresten aldri av ryggen og av det medbragte var det bare to geler og to barer i sidelommene og 1,5 liter sportsdrikke/Ringer som ble fortært. Den nyinnkjøpt Camelbaken irriterte meg forresten på hele turen ved at stroppene løsnet slik at jeg måtte heise opp dekken hele tiden. Her må det justering til skal den få fornyet tillit til "Pingle-Birken" i mars!

Men selvsagt må jeg i all hovedsak være enig med meg selv i at det var en respektabel prestasjon. Mye fungerte jo tross alt perfekt. Mine relativt nye Adidas Adizero XT var det ingen grunn til å bytte ut underveis. Påkledningen med kort 2XU tights og Ullmax t-skjorte var også perfekt. Jeg burde imidlertid satset på lange strømper. Ikke nødvendig for kompresjonseffekten, men for å skåne leggene fra kvist og kvast.

Det avgjørende og aller mest positive var hvordan benmuskulaturen taklet en drøy arbeidsdag med kontant arbeidspress. Selvsagt ble beina tunge, men den stadige variasjonen var nok grunnen til at jeg aldri var i nærheten av krampetendenser verken i legger eller lår - ikke undervegs og heller ikke etter målgang. Atipisk! Dagen derpå er det bare en hoven venstre ankel som merkes i skrotten, trolig etter et nesten-overtråkk et eller annet sted mellom Djupa og Nysætra. Selv om riktig nok syntes at skoen var snørt litt vel stramt, reflektert jeg ikke mer over det underveis. Det plaget meg ikke nevneverdig, trolig mye fordi beina jo var under konstant nedkjøling. Altså helt korrekt, men ikke særlig bevisst førstehjelp....

Bottom line: 8.26.03 og 18. plass! (Passeringstider - klikk her!)

onsdag 15. september 2010

Tre dager igjen!

Det er onsdag kveld og jeg har akkurat gjort de nest siste treningsmessige forberedelsene til sesongens hovedmål - UltraBirken. Egentlig synes jeg oppladning er en pine. Nedtrapping av trening gjør meg rastløs, og overskuddet har som regel ført til at jeg har klint til på både en og to tester uka før det virkelig gjelder. Denne gang har jeg imidlertid greid å holde meg i skinnet siden mandag. Motbakketesten i Stavåsbratta tirsdag var fristende, men jeg nøyde meg med fotografering. Under torsdagens rulleskikarusell har jeg tatt på meg arrangørjobb i stedet. Flink, fornuftig gutt!

Lørdag var jeg med i Brenneriløpet i Løten for å stresse beina litt i realt terreng. Det gikk tungt fra første meter, men siden klasseinndelingen (50 - 100 år) var rimelig gunstig for en 50-åring, ble det klasseseier og STOR premie i løpet som Kjell Petter Ellingsbø med god hjelp av hele familien arrangerte for første gang.



Terrengløpet i Løten fungerte imdlertid som en perfekt gjennomkjøring, og beina var lette og fine på mandag. Elverumstrimmen var nemlig en oppløftende, siste test hvor jeg noterte min beste tid (21.02) på over tre år i den 5,5 km lange og småkuperte løypa. Jeg fikk riktignok en perfekt rygg av Rune Gilde hele vegen, men jeg gikk ikke helt i kjelleren heller. Pulsen bekreftet at jeg hadde mye å gå på, og følelse å slå om takten i alle småkneiker var herlig. Jeg må gå 35 mandagsløp bakover i statistikken for å finne en bedre tid, nærmere bestemt til 18.juni 2007! Det gir selvtillit og tro på et godt løp på lørdag. Selvfølgelig er 5 km og utraløp to vidt forskjellige idretter, men lette bein er kjekt å ha uansett!

I kveld (onsdag) ble det bare en times koseløping med min helt nye Camelbak Ocatane som ble avsluttet med 6 x 200 m i fri flyt. Sekken og drikkesystemet fungerte som forventet, beina gikk av seg selv, og det var vanskelig å avslutte økta. Hadde bare lyst å løpe mer! Nå blir det bare en liten luftetur tidlig på fredag og ellers spare på kruttet som ikke må fyres av for brått på lørdag. Nok søvn, stresse ned på jobb og privat, spise og drikke godt de to siste dagene. Vær og føre bekymrer meg ikke. Dette bli MORO!

onsdag 8. september 2010

3 X Mora og 2 X U

14 dager etter Romerike 6-timers var konkurranse-abstinensene merkbare, og jeg fulgte planen og stilte sist lørdag opp i det helt nye halvmaratonløpet, Morakuten, i Rendalen. Det var også siste del av den nystartede Moratrippelen som jeg tok med meg siden jeg slengte med med på sykkeldelen i juli.


Jeg var nok mer optimistisk før løpet enn det virker her. Foto: Morten Gustu.

Løpet var altså et nytt, positivt bekjenskap, og det var jammen nyheten i løpetøy-kolleksjonen min også! Jeg gikk dagen i forveien til innkjøp av en kort løpetights av typen 2XU i str S. Herligere løpebukse har jeg ikke kjent. Nei da, jeg har ikke betalt for å skrive dette, men jeg må jeg si jeg likte føleslsen som dette pølseskinnet ga både mine rectus femoris og ikke minst gluteus maximus.Skal ikke påstå at det ver derfor jeg vant løpet, men jeg følte i alle fall at jeg var smidigere i de nevnte, meget sentrale partier denne gang. Og med trua kommer en som kjent langt!


Ubetalt reklame på bloggerolfens lår! Foto: Morten Gustu.

Back to the facts: Oppladningen til Morakuten var ikke all verden. Den bestod stort sett bare av fridag på fredag, og ellers helt standard uke for meg. Dvs. 5,5 km med full spiker i Elverumstrimmen på mandag, styrkeøkt med bra kvalitet på overkropp på tirsdag, Yasso-intervaller (6 x 800 m) på onsdag og 18 km rulleskikarusell med bra trøkk på torsdag. Følgelig ikke veldig lettbent på start lørdag formiddag.

Det var ikke det store feltet som la avgårde på to runder i den nokså kuperte og drøye 10 kilometeren, men et par gode målestokker ble observert før start. Det ble som antatt følge ut på den første runden av min jevnbyrdige konkurrent i 50 + både sommer og vinter, Jan Erik (Gjerdalen), i tillegg til Severin (Myrbakken)som normalt er strået vassere. Begge hadde vært plaget med skader i sommer, så vi hadde for så vidt reservert oss passende mye før start alle tre.

Ingen av de andre ville være med på farten vår, så vi dannet raskt en ledertrio. Etter en del stigning oppover Moravegen, slapp vi oss først bratt nedover på en sti med flott utsyn over nordenden av Storsjøen. Deretter gikk det opp igjen på den samme vegen og litt tilbake igjen før det bar opp i skitraséen for Moraløpet. Her var det grovplanert med gravemaksin, men nokså ulendt og med enkelte bløte hull. Jeg oppdaget til min overraskelse at Severin slapp, og at heller ikke Jan Erik ville ha noe hardere kjør. Positive tanker gikk umiddelbart til sommerens "off-track"-trening. Asfaltsubberen hadde kanskje fått lagt om steget litt likevel?

Etter å ha dratt mesteparten av løpet, slet jeg imidlertid i de seige stigningene på grusvegen ut på "andra varvet". Jan Erik er nemlig en dreven motbakkeløper og gjør det blant annet veldig bra i Geiranger Halvmaraton hvert år. Jeg greide imidlertid å skjerpe meg, og med god tro på at kompresjons-tightsen gjorde sitt, var vi oppe. Med et allerde avdekket overtak i de lette partiene, var trua på seier til stede. Ca. 1 km før mål går det en del nedover på sti, så jeg ventet med å slå til der.


Ungdommen måtte ufrivillig bøye seg for gamlingen etter et heftig spurtoppgjør.
Foto: Morten Gustu.

Det virket  - men på vegen, rett før målgang på skoleplassen, hører jeg plutselig kjappe skritt bak meg. Kommer'n Jan Erik tilbake? Det var imidlertid en av ungguttene i trimklassen som hadde disponert kreftene for godt og ville leke med et gammetl skinn. Dermed ble det en real spurt på oppløpet likevel. Tror nok jeg tapte den på fotofinish, men totalseieren på historiens første utgave av Morakutens halvmaraton var et faktutum. Moro å vinne unasett, selv om jeg er litt usikker på hva nesten 1.34 i denne løypa står for. De to habile ungguttene som var klart raskest på  10 km, løp inidlertid bare marginalt raskere på den halve distansen, så jeg må si meg fornøyd. 3 x Mora i 2010 og 2 x U er herved notert på plussida i årboka.


onsdag 1. september 2010

Allsidig avslutning av august

Det ble en variert avslutningsuke av august for mitt vedkommende. Den siste uka bar preg av korte, allsidige økter som restitusjon etter Romerike 6-timers. I tur og orden har det blitt sykkeltur, løpskarusell, styrkesirkel, løpsintervaller, rulleskikarusell, før helga de i helga ble tre løpeturer i bløtt og variert terreng på Sjusjøen. Til sammen sju økter på 7,5 timer og knapt 70 km på beina.

Det er bløtt i terrenget og det ville være kjekt med ordentlig tørrvær fram mot Birkebeinerløpet/UltraBirken om tre uker. Her fra stien mellom Sjusjøfjellet og Lunkefjell.

Status for august måned ble 41,5 timer trening. 515 km er loggført, fordelt på 330 km løping, 140 km sykling og 45 km rulleski. I tillegg har det blitt en trekvarters styrkeøkt ukentlig. De to konkurransene som jeg satset på, Kongsvinger Maraton og Romerike 6-timers ble en opp- og en nedtur. De er grundig evaluert i tidligere innlegg, så de lar jeg ligge nå.

Månedsrapport i STÅ-PÅ: 
http://www.sportsys.nu/KO_grid_dotcom.asp?QID=rol-ba2@online.no

Vasalopp-forberedelsene er også godt i gang midt oppi ultrafokuset. Gjennomføringen både av den faste styrkesirkelen og rulleskikarusellen viser at jeg ligger bedre an enn i fjor da forberedelsene til BB-rittet stjal en del tid og energi. Etter å ha bivånet årets Kulde-gjørme-Birk på nært hold, angrer jeg ikke på at jeg droppet den utfordringen i år. Jeg har imidlertid noe igjen å bevise for meg selv på sykkelsetet etter fjorårets fiasko, men det kan vente.

Kjell Arild har fått på seg tørre votter prøver å få i seg drikke på Storåsen. Det kribla ikke så mye som vanlig etter å delta akkurat denne dagen.

Det mest spennende med Birken for meg denne gang, var at i jeg kraft av "jobben" som lokalredaktør for kondis.no i Hedmark en var gjest i NRK Hedmark og Opplands formiddagssending midt under oppkjøringa til den store rittdagen. Selv om jeg langt fra er noen sykkelekspert, ble jeg invitert til å snakke om trening generelt og Birken spesielt. Min jobb var egentlig å balansere synet på Birken som ble frontet av den ikke ukjente idrettshateren Per Inge Tokelsen som mener at den slags er for egoistiske, middelaldrende menn med tjukk lommebok.

Jeg ble behørig presentert som redaktør for kondis.no i Hedmark både på NRK's formiddagssending og på nettsidene. Foto: Helle Therese Kongsrud/NRK.

Jeg synes jeg fikk fram at det positive ved at så mange setter seg et mål som Birkebeinerrittet, Oslo Maraton, Vasaloppet osv., langt overstiger de få ekstreme utslagene som kan oppleves som negative. Utstyrsfokus ja, men den store sykkel-, turrenn- og løpebølgen som har skylt inn over oss, er i all hovedsak positiv for samfunnet. Det irriterer meg at media er så flinke til å hjelpe folk med å finne påskudd til ikke å ta ansvar for helsa si - om det er fare for hjertflimmer, utsyrshysteri, kaksesport eller andre grelle eksempler som blir trekt fram. Den største faren for denne gruppen er og blir dem selv hvis de ikke kommer seg opp av sofaen!

Det var en ny opplevelse å svare på spørsmål både fra programlederen og lyttere på direkten. Litt diplomat må man være, men jeg er likevel fornøyd med hvordan jeg fikk fram "det glade budskap". I løpet av en drøy time tror jeg osgå at jeg ble presentert som kondis-representant minst fem ganger, så da ble det bra gratisreklame for nettstdet vårt i tillegg.

Lnk til formiddagssendinga på NRK Hedmark og Oppland fredag 28. august:
(Intervju fra 23.30 min. og utover)

Temaet på nrk.no:

Forholdene i Birkebeinerland mandag morgen stod i skarp kontrast til de tøffe forholdene to dager i forveien. Her på Sjusjøfjellet med Lunkevann og Kroksjøen i bakgrunnen.