fredag 17. desember 2010

Fra bånn til topp på to dager

Den siste uka er det svingt skikkelig for meg form-messig. Søndag presterte jeg å bli soleklar jumbo på 10 km klassisk i Sjusjørennet. Hundreogett ute ver det imidlertid ikke selv om jeg ble nr. 101 av 101 juniorer og seniorer som fullførte på Natrudstilen. Tirsdag stilte jeg nemlig i Snøkuten og ble 3. mann av de 18 aktive som gjennomførte den drøyt 11 km lange Houmsrunden.


Søndag var jeg stokk stiv i lårene før jeg var halvveis på den første av de to rundene á 5 km. En sjokkartet opplevelse som i alle fall framkalte tanker om at det kan være lurt å gjennomføre en intervalløkt før en stiller i den første konkurransen for sesongen. Tirsdag ble jeg  til sammenlikning ikke stiv i det hele tatt etter 5 km med mye motbakke og var jeg heller ikke skikkelig sliten etter å ha løpt 11 km i fire blank-fart. Løpsformen ble langt fra brukt opp i sololøpet måneskinnet i Veldre, og onsdagens kortintervall i Stangehallen ble av av det positive slaget. En improvisert miks av 200, 400 og 600 m gikk som en drøm "dagen derpå". Ingen tvil om hva muskulaturen min foretrekker foreløpig.



Onsdag var også dags for en årlig "højdare": Julekaffe med Stangehall-gjengen. Veldre-veteranen Bjørn Tvedt hadde igjen invitert til en sosialt nachspiel for de mange faste brukerne av den åpne friidrettstreninga på onsdager. Alltiid samme opplegg med kaffe, brus, kaker og godteri til alle som ikke trengte å haste rett hjem til julestria. Her kommer en del bilder fra ukens fysiske og sosiale trening:

Jeg valgte å bruke Tore Engen som fartsholder i Stangehallen "dagen derpå" Snøkuten.


Oddvar Fauske og Ole Peter Bergaust brukte økta til pyramidebygging i lag.

Veldretrio i fin fart: Einar Behrns, Agnar Skutbergsveen og Bjørn Tvedt.

Veldredamer i kjent stil: Marie Lovise Svevad, Oddbjørg Haakensveen og Margrethe Bergaust.

Tor Eivind Frøen fikk kjørt seg på på 200 m sammen med Jørgen Elisenberg og Abdiwali Adan.


Julekaffe på galleriet for bl.a. Frode Loraas, Snorre Bråten, Tore Hagen m/ frue, Olav Torseter , Werner Kahdemann og Carl Emil Kåshagen.

Oddbjørg og Marie Lovise rakk også å få med seg at Norges håndballdamer knuste Nederland.


Einar, Agnar, Torbjørn Sandvold, Ole Peter og Margrethe restituerer med kaker av ymse slag.

mandag 6. desember 2010

Trening med fantasi

Det heter seg at en må kjede seg litt for å bli kreativ. Ikke at jeg går rundt og kjeder meg akkurat - over annet enn at ordentlig skiføre lar vente på seg. Mens jeg i fjor på samme tid ble ufrivillig kreativ i treninga pga. av et armbrudd, har i alle fall vær og føre forårsaket litt kreativitet også i år.

Også denne helga var nemlig avsatt til sluking av skimil på Sjusjøen. Med sparsommelige 15 cm med "villsnø" i terrenget, må godskia fortsatt stå lagret i boden. Det ble derfor nødvendig å smøre seg med både tålmodighet og kreativitet for å få litt variasjon på treningsmenyen. I tussmørket fredag kveld fristet det ikke med 15 kuldegrader, og da en tom parkeringskjeller på 40 x 20 m kunne lokke med + 7 ble valget enkelt. Tre kvarter og antakeligvis ca. 100 runder senere var helgas første mil loggført på kreativit vis.


"Aften rød gir morgen sød.."

Etter en spasserstur i solnedgangen lørdag dukket neste gode idé opp: Isen på Sjusjøvatnet har verken lyng eller grus og er jo perfekt for skøyting. Dermed var søndagens morgenøkt i boks. Dermed ble det to økter noe annerledes enn planlagt, men artig variasjon fra helgens mer standardiserte økter: En klassisk tremilstur langs vegene mellom Sjusjøen og Nordseter, samt litt teknikk-fokusering etter søndagens World Cup-renn i kombinert på Natrudstilen. Dessuten ble det også tid til et par koseturer på beina. Sommerens favoritt, Sjusjøvatnet rundt, inkludert.

Litt ujevnt snødekke, men Sjusjøisen viste seg perfekt til en skøyteøkt.

Mens det sist helg var 15 blå og nordasno på fjellet, var det verken lørdag eller søndag noen grunn til å holde seg innendørs. Ca. minus ti og vindstille føles jo behagelig etter en periode med like mange minus ute som pluss i stua. Nå må snøen snart melde seg, vel? Jeg er i alle fall påmeldt til sesongens første skirenn kommende søndag. Tre uker uten startnummer får være nok! Det må imidlertid komme betydelig mer enn de fjonene vi fikk natt til søndag hvis Sjusørennet kan avvikles i de vanlige løypene rundt stadion på Sjusjøen. Trolig blir kunstsnøen på Natrudstilen redningen for arrangørene i år.