mandag 6. desember 2010

Trening med fantasi

Det heter seg at en må kjede seg litt for å bli kreativ. Ikke at jeg går rundt og kjeder meg akkurat - over annet enn at ordentlig skiføre lar vente på seg. Mens jeg i fjor på samme tid ble ufrivillig kreativ i treninga pga. av et armbrudd, har i alle fall vær og føre forårsaket litt kreativitet også i år.

Også denne helga var nemlig avsatt til sluking av skimil på Sjusjøen. Med sparsommelige 15 cm med "villsnø" i terrenget, må godskia fortsatt stå lagret i boden. Det ble derfor nødvendig å smøre seg med både tålmodighet og kreativitet for å få litt variasjon på treningsmenyen. I tussmørket fredag kveld fristet det ikke med 15 kuldegrader, og da en tom parkeringskjeller på 40 x 20 m kunne lokke med + 7 ble valget enkelt. Tre kvarter og antakeligvis ca. 100 runder senere var helgas første mil loggført på kreativit vis.


"Aften rød gir morgen sød.."

Etter en spasserstur i solnedgangen lørdag dukket neste gode idé opp: Isen på Sjusjøvatnet har verken lyng eller grus og er jo perfekt for skøyting. Dermed var søndagens morgenøkt i boks. Dermed ble det to økter noe annerledes enn planlagt, men artig variasjon fra helgens mer standardiserte økter: En klassisk tremilstur langs vegene mellom Sjusjøen og Nordseter, samt litt teknikk-fokusering etter søndagens World Cup-renn i kombinert på Natrudstilen. Dessuten ble det også tid til et par koseturer på beina. Sommerens favoritt, Sjusjøvatnet rundt, inkludert.

Litt ujevnt snødekke, men Sjusjøisen viste seg perfekt til en skøyteøkt.

Mens det sist helg var 15 blå og nordasno på fjellet, var det verken lørdag eller søndag noen grunn til å holde seg innendørs. Ca. minus ti og vindstille føles jo behagelig etter en periode med like mange minus ute som pluss i stua. Nå må snøen snart melde seg, vel? Jeg er i alle fall påmeldt til sesongens første skirenn kommende søndag. Tre uker uten startnummer får være nok! Det må imidlertid komme betydelig mer enn de fjonene vi fikk natt til søndag hvis Sjusørennet kan avvikles i de vanlige løypene rundt stadion på Sjusjøen. Trolig blir kunstsnøen på Natrudstilen redningen for arrangørene i år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar