tirsdag 1. desember 2015

November - on the move!

Med "klimaflyktnigene" Askild og David på Budor.
Det ble ikke noen Move-mber-aksjon på meg i år heller. (Kjerringa synes ikke jeg kler bart - og jeg er helt enig.) Jeg har imidlertid vært "bra i farta" - uten moustache. Det ble nemlig nær 50 timer med trening denne midt-i-mellom-måneden også.

Selv om jeg ligger  litt etter fjoråret når det gjelder skimil, har jeg da gjort mye annet helsebringende "siste 30 døgn". Med 20 mil på beina må jeg helt tilbake til 2009 for finne en like god 11. løpemåned. Tre løpskonkurranser har det også blitt, slik at det er godt håp om at det er vel så mye "trøkk i trompeten" når årets første turrenn går om nøyaktig fire uker. I fjor tok jeg nemlig 100% løpefri i november og store deler av desember - helt til jeg valgte å gi meg selv årets gave på juleaften.
Med (st)A(ke)mund på Budor i dagslys.
Skiføret lar fortsatt vente på seg på på hjemmebane, og jeg har derfor vært "on the move", ja rene klimaflyktningen om du vil, for å få tilfredsstilt et visst behov. LedLenseren som ble anskaffet da forrige mørketid gikk mot slutten, har gjort nytte for seg på fire turer i svarte natta til Budor. Den 6 kilometer lange løypa fra Grua til Mållia i Løtenfjellet er ideell å gå seg inn og passende kupert for en stakeaspirant.
Den målbevisste Stakerolfen på Målifjellet. (Foto: Amund Sigstad)
Siste helga i november ble det også et par ordentlige turer på høyst variabelt føre med både blankis og nysnø på Sjusjøen. Medregnet "tjuvstarten på fjorårssnø" tidlig i oktober har det blitt rundt regnet 20 mil på grusski så langt. Selv om det er litt "under normalen" har jeg til gjengjeld holdt ved like staketreninga fra sommerens rulleskiturer bedre enn noen gang. Rendyrka økter med pigging har aldri vært praktisert på denne tida av året tidligere. Skulle det bli reprise på innledningen av sesongen med "ufrivilige stakerenn" på Sjusjøen og Budor i år også, tror jeg nok ikke panikken brer seg på samme måte når det smeller om en måned....
Fra staketuren på holka i retning Reinsvatnet sist lørdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar