søndag 11. juli 2010

Ferielapskaus

Tre uker av ferien er allerde unnagjort og jeg har så langt nesten utelukkende "gått på lapskaus". Nå er det vel snart tid både for lette salater og saftige biffer? Ja, til uka blir det kanskje en tung tre retters også...

Etter Femundløpet og Elverumstrimmen den siste uka i juni, har jeg tillatt med å gi litt blaffen mht. intensitet i treninga. Det betyr litt av hvert hva treningsformer angår, men så lenge jeg ikke har bestemt på forhånd hvor hard økta skal være, blir det gjerne halvhardt. Noen som kjenner seg igjen her, skulle jeg anta?

Riktig nok har jeg gjort et par forsøk på å få opp pulsen på sykkel, men det er neimen ikke lett når den spesifikke muskulaturen tilhører en annen divisjon en O2-kapasiteten. Det er omtrent umulig å få noe volum i sone 3 på sykkel for meg. Alle løpsøkter har jeg fornuftig nok kjørt helt rolig etter at det lugget litt nederst i leggen etter min første styrkeøkt på x antall måneder. Jeg må bare styre unna tåhev - leggene mine tåler bare ikke den øvelsen midt i sesongen. Lærdommen må bli å være enda mer forsiktig når en starter opp igjen med nye ting i treninga.
    Motiv fra Sjusjøfjellet med utsikt over Sjusjøvatnet som ble rundet opptil flere ganger i den første av i alt tre ferieuker som er planlagt i vårt eldorado denne sommeren.

    En uke (8 dager) på Sjusjøen uten sykkel ga respektable 115 km på beina inkludert en fottur, og de siste dagene på hjemmbane har altså blitt en herlig lapskaus på sykkel og en rulleskitur. Statusen for forrige måned ble for øvrig følgende:
    • 25 timer og 280 km løping
    • 7 timer og 140 km sykling
    • 1 time - 15 km rulleski
    • 33 timer - 435 km totalt
    • Treningsrapport i STÅ-PÅ 
    Da er det tid for målrettet ultratrening, og kommende uke er viet en ny gjennomløping av Ultrabirken - ganske nøyaktig ett år etter min første gjennomløping sammen med Jon Harald Berge, Sharon Broadwell og Tor Arne Stjern. Værutsiktene tilsier at det blir start fra Rena på onsdag, og min sprekeste og seigeste fetter har planer om å slå følge. Siden begge har fast "basecamp" på Sjusjøen, er i alle fall målet å løpe de drøye fem milene over fjellet en vei. Jeg regner med å oppdatere bloggen underveis. Nyt en herlig sommer-meny så lenge - det ser ut til å bli "andre boller" kommende uka!

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar