mandag 10. oktober 2011

Strålende start på høstferien

Ti dagers høstferie på Sjusjøen er godt i gang, og jeg er forberedt på det meste. Både rulleskia og "grusskia" ble pakket for sikkerhets skyld - og jeg traff bra med den halvgarderinga. Allerede på søndag ble det bruk for begge. Morgenøkta på asfalten fram og tilbake på den slakeste delen av Nordseterveien ble forutseende tatt før frokost og det varslede snøfallet.

Mens folk sleit med snøen på vegen hjem fra fjellet søndag ettermiddag, måtte jeg med barnslig utålmodighet ut å teste før mørket falt på. Med rulleskipiggene tredd godt ned i myra fra fjellstua til campingplassen, ble det ingen langtur akkurat. Men med sesongens trolig tyngste 4 km var  skisesongen i alle fall i gang!

Mandag ble jomfruelige spor testet fra Storåsen til Melsjøen. Bomvokter Jon Olav Sørlund på Storåsen kunne fortelle at jeg var førstemann, og 12 km tur-retur Melsjøen ble en passende innledning for om mulig unngå den obligatoriske gangsperra. Løypa var rett og fin inn til Elgåsen, men derfra var den delvis kjørt i filler av firehjulinger. Skiføret var greit nok, men noen bare flekker hadde allerede rukket  å dukke opp i solhellingene. I følge Sørlund vil det nok bli kortvarig moro, men det var uansett flott innledning på høstferien og en liten kompensasjon for noen av skiturene som som vi ble snytt for i påsken. Og været ser lovende ut for resten av høstferien - med eller uten skiføre.

Her følger en billedlig stemningsrapport fra Sjusjøen mandag morgen:
Storåsen: 

Kroksjøbrua


Sjusjøen langrennsarena:
God høstferie!

6 kommentarer:

 1. Utrolig forandring, Rolf! Jeg kjørte fra Kroksjøbrua lørdag med sommerdekk på tørre, fine veier. Snakket også med Sørlund ved avreise, som varslet skiføre søndag. Han fikk rett og da var tydeligvis du klar! Selv hadde jeg håpet på en tur til til fjells før snøen kom, så nå venter jeg spent på førerapporter utover i uken.... Blir det bart igjen, eller er vinteren kommet for å bli allerede?
  God høstferie!

  SvarSlett
 2. Herlige bilder - synd jeg har sommerdekk på bilen..

  SvarSlett
 3. Kommer en ny oppdatering uti uka, Frode. Spørs om natursnøen holder med det påskeværet vi har på dagen, selv om det er kuldegrader om natta.

  SvarSlett
 4. Er spent på oppdateringen! Har tenkt oss på hytta på Nordseter fredag og lurer på om det blir ski eller joggesko!

  SvarSlett
 5. Vil nok satse på joggesko - kanskje med pigger, Anne-Brit. Skiløypene er i ferd med å forsvinne. I dag (torsdag) valgte jeg rulleski. Kommer en liten statusrapport senere!

  SvarSlett