torsdag 13. oktober 2011

Høstferie med herlig variasjon

Håkon Leer Sandstad, Ulf Erik Strand og undertegnede etter endt rulleskiøkt på Storåsen torsdag. Fortsatt er det mulig å gå på ski uten hjul videre innover fra asfaltkanten i bakgrunnen.
         
Skirapporter er tydeligvis "hot stuff" og her kommer en oppdatering av mandagens melding om hvitt gull på Sjusjøen. Faktisk er det bare innlegget mitt fra UltraBirken i fjor som overgår  denne ukas bilder av 15 cm nysnø på Storåsen når det gjelder besøk på bloggen min.
   
Det har blitt to turer Storåsen-Melsjøen t/r på meg i tillegg til jomfruturen søndag kveld. Knappe tre mil på snø blir nok status etter tjuvstarten på vinteren siden det ikke er utsikter til mer nedbør denne uka. Det har så langt vært en strålende høstferie værmessig, og jeg stresser ikke med å få gå mest mulig på ski etter at den barnslige nysgjerrigheten nå er tilfredsstilt.
 
Torsdag ble det en vel så utbytterik skiøkt - på rulleski - på tørr og fin asfalt mellom Åsmarka og Sjusjøen. De siste 8 kilometrene opp fra Mesnalia til Storåsen i lag med Ulf Erik og Håkon ble unnagjort i påskevær som et sammenhengende og kontrollert terskeldrag. Nesten 40 minutter med naturlig variasjon mellom pigging, dobbeltak med fraspark og diagonalgang med spikerfeste ga en god følelse og bekreftet at styrken foran skisesongen er bedre enn på mange år. Litt spesielt var det også å gå på svart asfalt med hvit snø i vegkanten.


Onsdagens intervalløkt på beina ble også tatt på asfalten. Forholdene på sidevegene egner seg ikke til kvalitetstrening, men snødekte vidder er for så vidt ikke noe hinder for å ta seg fotturer eller rolige løpeturer utenfor alfarvei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar