Bena har blitt flittig brukt på Sjusjøen i sommer. |
Bak tallene skjuler det seg imidlertid et anseelig antall halvlange fotturer, nærmere bestemt 14 turer på til sammen 25 timer. Det kan vel diskuteres om gåturene bør regnes med, men i de to foregående ultrasesongene hadde det absolutt relevans. I år er fokuset å løpe raskere i stedet for lengre, så da er disse turene mest å se på som restitusjonstiltak.
Selv om jeg fortsatt opplever det å løpe i ønsket konkurransefart både på 10 km (4.00 min/km) og halvmaraton (4.15 min/km) som en kamp fordi jeg totalt mangler flyt i løpinga, går det i alle fall riktig vei. Nå er det vel ikke så rart at jeg føler at jeg "stamper i myra" med såpass stor mengde den siste måned, men nå starter en periode med mer kvalitet, minst en fridag i uka samt ukentlige intervalløkter. Det siste har det blitt bare sporadisk av både i juni og juli etter at jeg var litt for ivrig i på en baneøkt i slutten av mai.
Nå er legger, knær og lår så bra som en kan håpe på, og kunsten blir å balansere belastningen når farten forhåpentlig kan økes gradvis. Foreløpig er fire minutter på kilometeren en kamp fra første steg. Det oppleves både som åndenød og manglende spenst etter få meter med "hurtig" løping.. Selv om tåhev har vært fast innslag i benstyrke-programmet mitt, blir det nok ikke spesifikt nok. Hoppetauet skal fram igjen og stigningsløp som avslutning på de rolig langturene må frem fra glemselen.
Årets 2. baneøkt på Terningen ble en ensom affære bakerst i feltet, men jeg var likevel mer enn happy med å greie 6 x 1000 m under 4 blank. |
Jeg løper høsten optimistisk i møte og skal ikke glemme at det viktigste tross alt er at jeg faktisk kan løpe så mye jeg vil uten at knærne protesterer. Det tar tid å komme tilbake til det nivået jeg var på for fire år siden, men jeg mener fortsatt at det er mulig, da mener jeg relativt sett i aldersklassen selvfølgelig.
Km løp pr. uke juni - juli 2016:
Timer trening pr. uke juni - juli 2016:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar