mandag 6. mars 2017

Med plan B mot Birken

Gode BB-utsikter! 
Jeg er i god stakeform om dagen, men paradoksalt nok ble det etter mye om og men ikke noe Vasalopp på meg i år. Derfor er  jeg nå over på plan B fram mot Birken som i likhet med de siste 23 foregående årene er vinterens hovedmål.

Vinterens trening og konkurranser gikk på skinner etter plan A helt fram til vinterferien med en god miks av klassisk- og rene stakeøkter krydret med ukentlige hardøkter på beina i Stangehallen. Jeg hadde akkurat kommet i gang med vinterferien da jeg ble skikkelig tett i bihulene. Som vanlig var det helt greit å trene rolig, men oksygenkapasiteten var ikke akkurat noe å stille opp med på halvannen uke. Med fortsatt usikkerhet fram til helga, turde jeg ikke å stille på Vasan. Plan A var å gjøre som i fjor og se an forholdene og kjøpe meg et startnummer hvis "väderprognosen" tilsa sub-5 timer. Selv om det blir helt hypotetisk, kan jeg si at det var like greit at jeg stod over.....

Siden fire uker mellom mitt forrige turrenn (Trysil Skimaraton)  og Birken ville blitt litt lenge, blir det HalvBirken seks dager i forveien i stedet. Generalprøven blir garantert på blanke ski, men i utgangspunktet var ikke HalvBirken på konkurranseplanen i år som konsekvent bestod av renn annenhver helg. I fjor stod jeg over pga. at jeg staket Vasan, men i 2015 gjorde jeg en habil generalprøve med 1.15 på de lette 28 kilometerne.

Hvis jeg hadde blitt utfordret for bare noen måneder siden om å stake Birken, ville jeg garantert takket nei. Nå er jeg - med noen føremessige forbehold - over på plan B der også, eller kanskje jeg kan kalle den plan D og P i stedet! Bortsett fra at jeg ikke rekker å stake gjennom hele BB-løypa på trening før rennet, føler jeg meg klar og at det pr. nå er en realistisk plan. Det sitter mye mellom øra - spesielt når det gjelder staking, og både Tingstadjordet-Skramstadsætra og Kvarstadsætra-Sjusjøen er både mentalt og fysisk overvunnet allerede. På delvis trå nysnø er begge strekningene gjennomført i lav I3 ganske nær skjema for mine beste BB-renn.

Litt rart å tenke tilbake på mitt første møte med "veggen" i Kvarstadlia en bakglatt dag i mars i 1995 da jeg var helt ferdig og ikke visste hva jeg gjorde der i det hele tatt. Kanskje det ikke blir nødvendig å legge noe nervelag på Tingstadjordet eller smøre om ved Kvarstad i år?

Aller størst blir imidlertid kontrasten til min største BB-fadese gjennom alle tider på rekordføret i 2008. Da hadde jeg null feste på rubba (!) ski fra start og var helt ferdig etter å ha staket meg opp til den første smøreservicen etter 5 km...

Hvis det er her Birken starter, så har jeg startet mange ganger allerede.
Denne ryggen blir neppe å se den 18. mars.

Treningsøkter for plan DP: 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar