tirsdag 31. juli 2018

Drømmen om en ekspedisjon

På kjent territorium sammen med Jon og Kenneth ved Fjellelva. 
Onsdag i forrige uke fikk jeg gleden av å følge Janicke, Kim og Jon på en bitte liten del av deres ferd tvers over Norge fra svenskegrensen ved Støa i Trysil til Utvær fyr ytterst i Sognefjorden. De er i ferd med å løpe ca. 600 km på 17 dager gjennom Norge på sitt aller bredeste.

De fem første etappene gikk tvers over Hedmark, og som fylkets selvutnevnte kondis-ambassadør følte jeg meg moralsk forpliktet til å gi leserne en løpende oppdatering på prosjektet ved å følge trioen på en etappe - spesielt når de passerte utafor døra mi på Sjusjøen. Dessuten har jeg alltid gått med en drøm om å legge ut på en ekspedisjon "når jeg blir stor". Jeg må innrømme at jeg er fascinert av å tøye grenser på denne måten, men har foreløpig ikke turt å begi meg ut på et liknende prosjekt som selvsagt krever mye planlegging og ikke minst forberedelser mht. trening.

Jeg har også tidligere smakt litt på ultraturer ved å følge  bekjente som har passert gjennom "mitt territorium" som da Erik Nossum løp Norge på langs i 2010 og Lars Christian Dørum ledet an Trondheim-Oslo Footrace i 2012. Jeg vil nok aldri begi meg ut på noen så vidløftige prosjekter, men det kunne ha vært morsomt og ikke minst lærerikt å bevege seg litt utenfor komfortsona uten nødvendigvis å løpe Norge verken på langs eller tvers. Det eneste som har vært i tankene tidligere er Femunden rundt til fots, men med "Tvers over Norge" ble tanken om Hedmark på tvers aktualisert - eller kanskje Hedmark på langs er mulig? Noen som synes dette høres spennende ut i 2019 så gi et pip!

Hadde jeg vært mer "føre var", kunne jeg sikkert fått lov til å følge de tre som løp fem etapper tvers over Hedmark sist uke, men da måtte jeg både ha tenkt på det og begynt å trene for det for lenge siden. Det ble uansett "et lite stykke Norge - på tvers" for meg også da jeg møtte  de tre eventyrerne forsterket med Kenneth fra Rena på den 5. og siste etappen før de forlot Hedmark nedenfor Birkebeinerbakken på Sjusjøen.

Jeg løp fra Sjusjøen denne varme onsdagsmorgenen og møtte dem som avtalt like før Ljøsheim. Dette var deres korteste dagsetappe på 32 km ned til Lillehammer etter at de på de fire dagene i forveien hadde tilbakelagt 152 km. Den løpende reportasjen fra turen kan du lese på kondis.no her: En tredel unnagjort for Tvers over Norge-trio så jeg gjentar ikke den men supplerer med noen flere bilder fra turen som ble på knappe 30 km for min del.

Daglig oppdateringer fra ekspedisjonen som pågår fram til 7. august finner du på  Tvers over Norge sin facebookside.

Blid som en sol over Snørvillen solo på morran.
Dokumentert møte ved Ljøsvatnet (Foto: Janicke Bråthe)
Kenneth var med som kjentmann for TON-trioen på de to etappene fra Rena 
Kim har løpet langt før 
Jon og nabo Hanne som var vertskap ved Ljøsheim
Janicke på etappens fineste parti over Snørvillen.
Jon samme sted.
Kin, Janicke, Jon og Kenneth bevilget seg fem minutter på toppen.
På trivselsplassen ved Sjujsøvannet ble det tid til et forfriskninger og en forfriskende dukkert.
Kvartetten på den brede Birkebeinertraséen med retning Lillehammer Camping. 
Her slutter Hedmark - og Hedmarkredaktøren "måtte" snu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar