torsdag 13. mai 2010

På padletur over Nevelfjell

Kr. Himmelfartsdag benyttet Rune og jeg til nok en skitur på Sjusjøen. Med bløt nysnø oppå den gamle, grove, ble det riktignok ingen gratistur som på skaren for snaut 14 dager siden. Med fast underlag var det imidlertid bare å koble inne førstegiret. Det ble derfor mye padling både oppover og nedover. Mine Kuzmin-sikla skøyteski saug seg faktisk såpass fast at jeg også kunne variere med diagonalgang med fullt brukbart feste! Selv om vi skriver 12. mai var det ikke en eneste barflekk å se, og med fotsatt moderate natte-temperaturer kan det bli brukbart skiføre også i andre halvdel av mai.

Tåkesyn? Her står Rune ved skiltet 50 m foran hytta!

Vi holdt oss til løypetraséene på vår tomilstur til Nevelfjell og tilbake. Siden gradestokken i nordveggen på hytta på toppen bare viste 3 pluss, bar skiene også utenfor sporene i snaufjellet. På Sjusjøen kunne en fortsatt gå på beina i skiløypene, som selvsagt ikke blir kjørt opp lenger. Enkelte bekker og myrer begynner nemlig å titte fram igjen etter en lang vinter og gjør kjøring med tunge maskiner til en risikosport.

Rune og jeg tok matpakka i hytta på toppen av Nevelfjell.

På utkikkspostene på Sjusjøfjellet, Lunkefjell og Nordeseterfjellet var det ikke en eneste barflek å se så langt øye kunne se. Den siste kilometeren på vår tur opp mot Nevelfjell skuet forresten våre øyne bare hvitt. Tåka lå tett og det ble en aldri så liten gjettekonkurranse for å treffe hytta på toppen, 1083 moh. Første del av nedfarten ble også spennende nok på sugeføret. Akkurat der og da var det faktisk helt greit at det ikke var skareføre. På vår tre timer lange tur midt på fri-torsdagen var en hare det eneste tegn til liv før vi traff på Birkebeinersjefen sjøl, Rune Begsodden, i sin "egen" løype. Vi hadde begge tro på at nasjonaldagen kan feires med ski på beina på Sjusjøen også i år. Jeg blir her i alle fall til over langhelga. Jeg skal bare hjemom å hente klassisk skiene først......

Fortsatt lav benk på Lunkefjell. Det er i alle fall ikke mye under meteren med snø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar