tirsdag 18. mai 2010

Planer i lange baner

Med skisesongen avsluttet er det på høy tid å tenke seriøst gjennom mål og mening med den løps-sesongen som jeg må si meg godt i gang med allerede. Om ikke konkurranseplanene er så mange - så er de i alle fall lange. Jeg har sagt det før, men aldri skrevet det tidligere: Jeg skal prioritere færre konkurranser, og heller forberede meg skikkelig til de jeg stiller opp i. Mer kvalitet, men mindre kvantitet hva antall konkurranser angår. Lengden på konkurransene går derimot opp. Altså mer fokus på maraton og ultraløp denne høsten.

Vårsesongen er jo halvveis allerde, og den har ikke vært særlig annerledes enn tidligere år. Både Sentrumsløpet og KM i terrengløp ble som forventet, mens "Holmenkollstafetten" viste at jeg er foran skjema i forhold til tidligere år på lengre distanser selv om jeg ikke har langturer over 25 km ennå. Derfor tar jeg pinsehelgas nye ultraløp her i Elverum, det 51 km lange Ulvådalen Ultra,  som en helt rolig langtur. Det er da bare 13 dager igjen til Stockholm Marathon og jeg skulle gjerne hatt mer enn de to turene over 25 km som jeg rekker før jeg setter meg på Kondisbussen østover. Derfor kommer jeg nok ikke til å sette meg noe annet mål annet enn å få en positiv opplevelse sammen med 20000 andre løpere hos "søta bror".

19. juni skal jeg ta med meg en kontrollmålt 10 km i det nye Sentrumsgateløpet i Kongsvinger, og helga etter "må" jeg jo stille på halvmaraton i Femundløpet.
Vårens høydepunkt blir Stockholm Marathon 5. juni. Her fra debuten i 2007 hvor jeg brukte 3.05.12 og ble nr 181 av drøyt 12 000 deltakere.

Juli blir helt konkurransefri med fokus på maraton og lange treningsturer. Det er nemlig seks uker til neste planlagte konkurranse som er 20-års jubileet i Kongsvinger Maraton 7. august. Planen er også å legge inn en ordentlig ultratur i Rondane, eventuelt Rena-Sjusjøen t/r i denne perioden.

Høstens mål forøvrig er Romerike 6-timers 21. august, Morakuten (halvmaraton) 4. september samt  Ultrabirken 18. september. Det er alt for tidlig å si noe om hva jeg kan forvente i sistnevnte som er høstens hovedmål, men det er ikke til underslå at jeg har veldig lyst til å gjøre et godt løp over fjellet fra Rena til Lillehammer. Først må grunnarbeidet gjøre, og det vil i enda større grad enn tidligere år gå ut på å "samle" km.
Håpet er i skrivende stund lysegrønt med tanke på årets sesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar