torsdag 24. mars 2011

Birken motstrøms

Her kommer del 2 av trilogien om BB-helga 2011:
 
De seks beste herrene totalt i Birkebeinerrennet med premiesjekker og blomster.
            
Etter å ha gått i mål på Birkebeineren Skistadion litt før høydags lørdag, bar det som vanlig ned til Håkons Hall for obligatorisk dusjing, premiehenting - og skryting! Det går fort noen timer, og etter tre timer i heksegryta var behovet for både det ene og andre mettet. Inspirert av de gamle birkebeinerne som gikk tilbake til start, la jeg i veg opp igjen til Sjusjøen. Riktignok jukset jeg litt og tok skyttelbussen til stadion, men det var litt vanskelig å finne løypa ved Stampesletta... Klokka nærmet seg fire før jeg startet på "MotstrømsBirken" med baggasjen på ryggen og kameraet på magen samtidig som speakeren intervjuet eldste deltaker i målområdet og opplyste om at det fortsatt var 2000 løpere igjen ute i løypa. Dette kunne bli en interessant tur!
        
Blid Strandbygda-trio i Håkons Hall (fra v): Jostein Borkhus, fetter Jan Erik og Øystein Aamodt.
  
Med et  jevnt sig av løpere i mot var jeg nødt å gå mye utenfor sporene for ikke å hindre trafikken og skremme vettet av folk i bakkene. Selvsagt ble det en del kommentarer som "Feil veg!, "Skal du hente bilen?" fra kjente og ukjente. Jeg fikk jo knapt tid til å svare, men turde heller ikke røpe hvilken plan jeg hadde med retretten min.

Til dels stor motgående trafikk mellom Mesnaelva og kraftlinja i firetida.

Etter en kort stopp på Sagmyra hvor jeg slo av en prat med Tore "Stangehallen-runner" Hagen, ble turen enda mer interessant. Ovenfor Sjøsætervegen begynner bakkene for alvor, og jeg måtte være fokusert på hva som kom imot. Etter nærgående studier av utforteknikk, skjønner jeg nå at enkelte frykter, i stedet for gleder, seg til å komme til Sjusjøen i Birken. Sporene var selvsagt ploget i filler i alle kurver og bakker, og det var kødannelser på toppen av "hengene". Enkelte tok av seg skiene og kom gående til fots, mens noen våghalser bare lot det stå høylydt til. Det måtte bare gå galt der det var flere i samme "fil"! På min opptur kunne jeg forresten ha sikret med et anseelig lager av skiluer, solbriller, drikkeflasker ol. hvis jeg hadde behov for det. Da jeg etter nærmere halvannen times "nedtrapping" passerte Nordsetervegen i halv seks-tida, møtte jeg de to siste løperne i Birkebeinerrennet 2011.

Studie av utforteknikk  av det sikre slaget i den første venstrekurven rett etter Nordsetervegen.  

Jeg rakk akkurat som planlagt butikken på Sjusjøen før den stengte klokka 18, men jeg følte meg litt dum der jeg stod i kassa med Birkebeiner-middagen bestående av ei pakke Finsbråten wienerpølser, ei pakke Gjøvik-lomper og to kalde Ringnes Ice. Sistnevnte måtte jeg nemlig pent sette fra meg siden klokka var 18.02. Jeg hadde imidlertid planene klare for en berusende opplevelse "dagen derpå".....

Fortsettelse følger!

1 kommentar:

  1. Morsomt å lese Rolf. Dette må jeg prøve et år! Hilsen Harald R

    SvarSlett