fredag 24. juli 2015

Opp og ned og rundt omkring i Ringsaker

Sommerferien på Sjusjøen er bl.a. brukt til å besøke ti topper i langstrakte Ringsaker kommune. Som tilsvarende opplegg i andre kommuner bidrar det til at folk uansett aktivitetsnivå kan oppleve nye plasser i sin egen (hytte)kommune. For min del var det bare to steder som var besøkt tidligere. I tillegg har opplegget  hatt flere opplagte fordeler. Jeg har, med ett unntak, gjort alle turer sammen med Bjørg, og lagt de inn slik at det har blitt utmerkede restitusjons-økter på hviledager mellom hardere trening.

Vi har vært oppdaget mange fine utsiktspunkter og perler underveis på vår ferd rundt omkring. Avstanden fra den nordligste toppen, Mafarhaugen, på grensen mot både Lillehammer og Øyer kommune og den sørligste, Eikstoppen på Helgøya, er det ca. 7 mil. Det har følgelig blitt mye bilkjøring for oss å være, siden det bare er to topper som er innen gåavstand fra Sjusjøen.

I brosjyren for opplegget heter det videre: "Ti topper i Ringsaker er et turtilbud til alle. Et friskt aktivitetstilbud som kan bidra til bedre fysisk form, god helse og naturopplevelser. 10 topper går fra mai til oktober. 10 topper i Ringsaker er et samarbeid mellom Ringsaker kommune, Hedmark fylkeskommune, Ringsaker Orienteringsklubb og Hamar og Hedemarken Turistforening (Ringsaker krets)". 


Årets turmål i Ringsaker med utgangspunkt og høyde over havet:

1.  Eikstoppen, Helgøya  - 284 moh.
2.  Bangsberget, Nes - 470 moh.
3.  Sidseltoppen, Moelv - 336 moh.
4.  Åstoppen, Veldre - 599 moh.
5.  Dambua, Ellefsæterhøyda - 617 moh.
 6.  Harabakktoppen, Åsmarka - 577 moh.


7.  Ljørkoia, Sjusjøvatnet - 840 moh.
8.  Nysæteråsen, Åstadalen - 871 moh.
9.  Øyungsfjellet, Øyungen- 1027 moh.
10. Matfarhaugen, Aksjøen - 928 moh. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar