tirsdag 16. mars 2010

Halvdaud i Halvbirken

Den nest siste uka i Birken-oppladninga har svingt en del hva fysisk form angår. Dvs. jeg har egentlig følt meg fin - med unntak av nå på søndag. Det passet jo dårlig siden jeg var på Sjusjøen og var påmeldt på Halvbirken! Velger derfor å tro at det bare skyldtes feil oppladning og mangel på oppvarming før start - igjen. Nå må jeg snart lære hvorfor en skal varme opp før konkurranser!

Onsdagen i forveien var jeg i Stangehallen igjen etter et fravær på en måned. Var spent på om beina lystra, men fikk meget positive svar. Kjørte de planlagte 5 x 1000 m med gode pauser på 3.30. Det er det lenge siden jeg har greid! Var egentlig ganske pigg resten av uka også, men med mye mas på jobb ble det ikke tid til annet en liten skøytetur på torsdag i tillegg til "fotosafari" i hælene på spreke damer på Inga-låmi på lørdag.

Søndag var det start på Ungdomsbirken en time før jeg skulle i aksjon i den lette Halvbirken ned fra Sjusjøen. Jeg tok altså lett på oppvarminga for å få knipset bilder av potensielle vinnerkandidater både til Østlendingen og Kondis. Resultatet ble fem minutter stressjogging det siste kvarteret før start.

Starten gikk og jeg ble stiv nederst i ryggen med en gang. Riktignok med sekk for første gang i år, men så tung er den da ikke. Måtte bare se fetteren forsvinne innover mot Kroksjøen. Bittert, siden det alltid er en porsjon uhøytidelig pretsije i bildet  der. Dette var også vår første duell i vinter. 1-0 til Jan Erik. Gjett nå jeg skal utlikne?


I stresset valgte jeg også å legge litt "lurium" over festet som fra før var OK, og kjente at det glapp litt i den eneste ordentlige moten over Gjestbuåsen. Dette var ikke min dag! Tror også at jeg rett og slett må holde trykket oppe med noen helt korte gjennomkjøringer i ren OL-stil for å være på hugget. Tre dager med litt halvhjertet trening i forkant av Halvbirken fungerte i alle fall ikke særlig bra. Dagen etter Halvbirken kjørte jeg 10 x 1 minutts drag i god fart og hadde en helt annen kropp. Dermed er planen å "blåse ut" annenhver dag fram til vinterens definitive høydepunkt på lørdag. Ingen grunn til å skrubbe siden det også er klubbmesterskap i Hernes på onsdag, mens det på fredag blir et kunststykke å rekke en halvtime på skiene.

Planen er klar, værutsiktene er høyst usikre og sommerfuglene er på plass - som normalt. Godt jeg gjorde unna alle de halvveise forbredelsene til Halvbirken. På lørdag blir det helhjertet innsats i Helbirken. Helt sikkert!

6 kommentarer:

 1. Vet at alle mulige fikse oppladninger funker dårlig for egen del. For store endringer fra det man normalt gjør treningsmessig vil ofte føre til at man føler seg dau og treg.

  Nesten sikker på at det beste man kan gjøre er å trene tilnærmet normalt. Det å enten hvile seg i form eller kjøre seg i senk er sjelden noen god formel.

  Lykke til på Søndag!

  SvarSlett
 2. Takk for det, Marius. Da er vi enig om hvordan oppkjøringa skal foregå selv om du ikke stiller selv, ser jeg.

  SvarSlett
 3. Synes du bør starte på lørdag jeg Rolf:)

  SvarSlett
 4. He-he! Enig, Gerd Helene. Dårlig erfaring med søndagsrenn, så det er vel best å kome seg over i løpet av lørdags formiddag. Forventer stor jubel etter ca. 40 km!

  SvarSlett
 5. Hei Rolf

  Ser at du har lagt deg inn som første offisielle "følger" av bloggen min. Veldig hyggelig. Har ikke vært oppmerksom på bloggen din før, så nå er jeg også registert her. Kjempefin blogg!

  Vi har tilsynelatende en del til felles, bl.a. som nyetablerte på Sjusjøen. Et deilig sted sommer som vinter! Du passerte rett forbi hytten vår på Kuåsen under HalvBirken.

  Lykke til i Birken på søndag. Da må ikke kroppen være "halvdaud"..

  Mvh Frode Monsen

  http://www.frodemonsen.blogspot.com/

  SvarSlett