mandag 2. august 2010

Klar for høstens første test

Juli måned er unnagjort med mye god mengdetrening for min del. Jeg hadde lovet meg selv å stogge konkurranselysten i seks uker - og greide det i alle fall nesten. Det ble ingen deltakelser med startnummer på brystet - men en hvor startnummeret i stedet ble stripset fast på terrengsykkelen. Den opplevelsen ble en fin døyver av konkurranse-abstinensen som er beskrevet i mitt forrige blogginnlegg.

Feriemåneden ble den beste noen gang hva treningsmengde angår. Med unntak av i juli 2007 hvor jeg loggførte flere timer, mye pga. ei hel ukes fjelltur, har jeg ellers ikke registrert mer enn 60 timer som ble den noe overraskende fasiten. Her tallenes tale for juli 2010:
  • Treningstid: 60 t
  • Antall økter: 35
  • Antall konkurranser: 1
  • Hviledager: 1
  • Km løp: 390 km
  • Km sykkel: 193 km
  • Km rulleski: 80 km

Til sammen nærmere tre uker er tilbragt på "høydetrening" på Sjusjøen i sommer.

Det er verdt å merke seg at tre av øktene på beina  er skikkelige langturer med en kombinasjon av løping og rask gange og utgjør 20 timer/13 mil. Samtidig som alt er rettet inn mot høstens ultraløp, har jeg vært flink til å trene variert. I tillegg til å variere løpeøktene har både terrengsykkelen og rulleskiene blitt  benyttet hver uke. Jeg har også endelig kommet i gang med noen korte økter med generell styrke etter flere måneders pause.

Pga. fokus på mengde, har beina tålt belastningene godt. Erfaringsmessig er det for hyppige kvalitetsøkter som kan føre til at leggene mine begynner å murre. Veldig mange av øktene er i sommer gjort i rolig tempo i krevende myrterreng, og jeg har også fortsatt med små, jevnlige sekvenser helt barbeint. Et par kvalitetsøkter er fornuftig nok blitt tatt på sykkel, og progresjonen i løpsintervallene  har vært positiv. Jo, da det har vært en fin sommer!


Bilder fra en av våre fineste og letteste fjellturer i sommer. Her fra Myklebysjøen med utsikt vestover mot Birkebeinervegen (over) og østover mot Stor-Elvdal/Østerdalen (under).


Matpause!


Når det gjelder den ukentlige intervalløkta, er jeg i gang med å teste om Yasso-oppskriften med 800 metre virker også for maratonløpere på 50 +. Etter fire økter er jeg nå oppe i 8 x 800 m på 3.05 etter å ha økt med en rep. i samme fart for hver uke. Målet er å øke til 10 rep. og presse tida ned på 3 blank med like lange joggepauser. Så får vi se om det setter meg i stand til å gjennomføre en maraton under 3 timer i løpet av høsten. Når jeg får anledning til å prøve det,  er imidlertid noe usikkert. Kommende helgs skogsmaraton på Kongsvinger må jeg normalt plusse på 10-15 minutter på, og deretter er det Romerike 6-timers og Ultrabirken som gjelder. Hvis sesongen fortsetter på samme program-messige måte, er trolig en maraton i slutten av oktober aktuelt.

Hva stopper klokka på på Sæter i år, tro? Her fra fjorårets løp hvor jeg klokket meg inn på ny negativ pers - 3.26.21. 

Men den tid , den - glede! Nå gjelder det å roe fornuftig ned med noen lette økte fram mot Kongsvinger Maraton på lørdag. Jeg føler meg i alle fall klar for en mitt 12. løp og 7. helmaraton på Vinger. Det har blitt tre klasseseire så langt, og jeg kan nok være å kjempe om en ny i år. 4. plassen totalt og persen på 3.08.45 fra 2007 blir trolig i hardeste laget, men ut fra treninga bør jeg være god for 3.15 - hvis det ikke blir alt for varmt, da.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar