mandag 24. desember 2012

Så ble det jul igjen...

Den siste tida før jul har som vanlig vært preget av stress med vurderinger og turneringer på jobbfronten. Det ble julelunsj i år også hvor det eneste unormale var at jeg fikk «mætt fanget» i blomster, gaver og godord for mine 25 år i Elverum kommune. Ikke helt typisk meg at jeg faktisk ikke var forberedt på det før det ble snakk om «en beskjeden tufsingdøl» som dukka opp på Elverum ungdomsskole i august 1987. Jeg som har stålkontroll på antall konkurranser, perser og treningstimer hadde imidlertid ikke tenkt over at det var denne høsten jeg  passerte en mannsalder i kommunen. Like fullt hyggelig å bli satt pris på.

Jeg fikk også i år med meg en annen god juletradisjon, nemlig julekaffen etter den siste onsdagstreninga i Stangehallen. Som vanlig var avslutningen i regi av ungdommelige Bjørn Tvedt. Etter bare to opptredener i høst var jeg i egne øyne knapt kvalifisert til julebrusen og godsakene denne gang, men etter 40 x 200 m sammen med et knippe ungfoler var jeg såpass fornøyd at jeg måtte jeg være sosial etter treninga også.

Unge og gamle samlet på galleriet i Stangehallen.
Nesten like sikkert som juleferien kommer hvert år, får jeg en førjulsnedtur i form av en forkjølelse – så også i år. Trolig pga. en kombinasjon av mye pipeblåsing, stress og mye ut og inn av hallen de tre dagene jeg er turneringssjef hvor det også er vinterlig temperatur på utsida. Heldigvis for meg tar ikke immunforsvaret juleferie, så etter et par dager med «liksom-trening» føles skrotten på det nærmeste normal. Juleaftenturen på beina på snødekte stier og veger om tre sjøer på Kongsvinger, ble i så måte den beste julegaven til meg sjølv noen timer på forskudd. Turen ble imidlertid «bare» 24.07 km – altså fem meter for kort…

Julerunden logget på Garmin Connect

God jul ønskes Bakkerolfens lesere med noen bilder fra tre sjøers-turen på Vinger:

Bæreia sett fra badeplassen


Fra sørenden av Bæreia
Vinteridyll langs veien mellom Bæreia og Sigernesjøen.
Sigernesjøen sett fra vegen opp til Speismark.
Både to- og firbeinte trente før julehøytiden satte inn.
Vingersjøen sett fra Skansgården på østsida
Helt nord i Vingersjøen.

1 kommentar: