onsdag 20. mars 2013

BBB-trippelen på ei helg

Et av mange høydepunkt i helga: Miroslaws
Cola og RedBull på toppen av Midtfjellet.
Da har jeg så vidt landet etter en utrolig begivenhetsrik "tredagers". Høydepunktet kom allerede på fredag med StafettBirken. Det var STORT å stå øverst på seierspallen i Håkons Hall. Med meget stor sannsynlighet var det "once in a lifetime" for meg, og jeg tillater å suge litt på den karamellen.

Det har jeg da også gjort hele helga, og Birken på lørdag ble gjennomført med uvanlige lave skuldre. Ikke det vanlige peset i forkant pga. at jeg hadde testet forholdene på fjellet dagen i forveien og bevist at formen var på plass. Jeg var også helt trygg på at jeg hadde noe å hente i Håkons Hall på lørdag, nemlig Birkebeinerkruset for oppnådd merketid for 15. gang. Et brukbart plaster på såret etter min enorme nedtur etter Birkebeinerløpet hvor jeg ble holdt for narr og ikke fikk kruset fordi jeg hadde løpt for langt i to av de 15 BB-løpene.

I løpet av sju dager gjennomførte jeg tre renn i Birkebeineren Skifestival: HalvBirken, StafettBirken og Birkebeinerrennet. Jeg hadde også min egen helgetrippel hvor Baksjøløpet på søndag var siste del. Ikke noe genialt opplegg for å prestere maks. der, men jeg visste at det ikke ville by på noen problemer å gjennomføre med stil. Det mest overraskende i forbindelse med gjennomføringa av BBB-trippelen - Bakkerolfens Birkebeiner- og Baksjøtrippel - var at jeg var klart mest sliten fredag kveld. Lørdag var som en helt vanlig "after-Birken", og søndag etter Baksjøløpet var jeg direkte opplagt. Muskulært var det ingen plager eller vondter, men jeg leser  jo ut av pulsnivået på søndagens løp at jeg ikke var i stand til å presse opp mot maks. Det bare føltes sånn!

Siden fokus i hele vinter har vært på belastning på hjertepumpa, kommer det først noen tall på hvor høyt jeg lå hver av tre de tre dagen. Mye mer om helgas utskeielser kommer etter hvert.

Tid pr HF-sone 
StafettBirken (Løpstid   48.45):  I1 -       2 min - I2: 11 min - I3: 24 min - I4: 11 min
BB-rennet     (Løpstid 3.39.29): I1 - 2t 50 min  - I2: 34 min - I3:  7 min - I4:   0  min
Baksjøløpet: (Løpstid    45.42): I1 -       1 min - I2:   3 min - I3: 42 min - I4:   0 min

Prosent i sone 3 + 4:
StafettBirken:   49% + 24 %
BB-rennet:         3 % +   0 %
Baksjøløpet:    91 % +   0 %

Fortsettelse følger....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar