torsdag 28. oktober 2010

Full fart i Stangehallen

Siste uka i oktober pleier å være oppstart for innendørs-treninga i Stangehallen hva friidrett angår, så også i år. Hver onsdag og lørdag (med enkelte unntak) er det fritt fram for futt og fart i (200 meter) lange baner. I yr glede av å føle fart for første gang på veldig lenge, kommer en statusrapport etter den første første treninga onsdag 27. oktober. Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at fart er et relativt begrep, men her er det rent subjektivt snakk om råkjør i forhold til den treninga som er bedrevet av undertegnede de siste seks månedene.

"Gamlegutta" som var på plass på åpningsdagen var Ole Peter (Bergaust), Oddvar (Fauske), Tore (Hagen), Kjell Petter (Ellingsbø) og undertegnede. Etter en fast oppvarmingsrunde på 4,5 km ble vi enige om å starte med en pyramide-økt bestående av 10 drag på til sammen 6 km og gode pauser (0.40-2.30 min). Serien bestod av 2 *( 200m+400m+600m+800m+1000m). Men høstens formløper, KP, i spiss gikk det unna med meg på slep og den mer rutinerte trioen et stykke bak.

Stangehallen er topp for kvalitetstrening i vinterhalvåret!


For min del har sommerens intervaller utelukkende bestått av 800 metere i terskelfart, dvs. +- 3 blank. Til sammenlikning gikk begge 800 metrene på 2.48 denne gangen, mens de to lengste (1000 m) ble greit gjennomført på 3.34.  De korteste gikk naturligere nok fortere - i rundt 3.20 fart. En utblåsning på den avsluttende 200 meteren på 34 sekunder gjorde utrolig godt etter en økt hvor jeg formelig kunne kjenne at jeg utfordret O2-opptaket. Jeg hev etter pusten - noe som jeg ikke har opplevd i år annet enn på enkelte kortere konkurranser tidlig på sommeren.

Pulsmessig lå jeg langt under det jeg tidligere har målt på tilsvarende økter. Det har selvsagt med at det bare var gått fire dager siden årets siste maraton. Her er det mye mer å hente når jeg allerde neste onsdag stiller bedre restituert og med en gjennomkjøring i beina. Jeg skal i alle fall bruke de tre ukene som gjenstår til Vintermaraton på Jessheim til å trene fart. Den anledningen skal nemlig benyttes til å få notert en habil tid på årsstatistikk på halvmaraton. Fra tidligere i år har jeg bare tider fra Femundløpet (1.25.35) og Morakuten (1.33.51), begge i terreng/på grus. Dessuten er ingen av dem kontrollmålt. Under brukbare forhold i den flate løypa på Romerike skal jeg avslutte en meget god 2010-sesong med sub 1.25.
I aksjon på Jessheim i fjor da sesongen ble avsluttet med en slakk maraton på 3.15.

2 kommentarer:

  1. Du står på med raske intervaller 4 dager etter maraton! Jeg har ingen tider på halvmaraton i år og prøver meg på Lørenskog på lørdag. Muligens også Jessheim, med samme mål som deg, sub 1.25.

    SvarSlett
  2. Lykke til på Lørenskog, Frode! Moro hvis vi kunne fått en duell på Jessheim...

    SvarSlett