fredag 27. juli 2012

Tjuvstart i Sjusjørullen



Lørdag 11. august går den første Sjusjørullen, et rulleskirenn på 35 km i klassisk stil fra Moelv til Storåsen ovenfor Sjusjøen. Årets renn er et testarrangement med plass til 100 deltakere. Rennet er egnet for løpere på alle nivåer fra turløpere til eliteløpere, og det er forstatt mange plasser igjen. Bl.a. stiller Team Norgeshus og Team NPro mannsterke, så her er det muligheten til å teste seg for noen og enhver. For den vanlige turløper kan  det å komme seg opp på Storåsen være en god nok test i seg selv.

Det er IDT Sports stiller med utlånsski til alle deltakerne, og etter rennet kommer skiene til å bli solgt for 1500 kr med binding.  Mer om skiene på Team Norgeshus blogg her.

Påmeldingen til Sjusjørullen finner du her!
Arrangementets side på Facebook finner du her!
Arrangøren, Sjusjøen langrennsarena, sine nettsider finner du her


Jeg har Ulvådalen Ultra på programmet den helga, så jeg gjennomførte i stedet Sjusjørullen i rengnvær sist søndag. Traseen fra Moelv kjenner godt fra bilsetet etter 10 års "pendling" opp til Sjusjøen, men så vidt jeg husker har jeg aldri gått så langt på rulleski noen gang. Jeg har i alle fall aldri gått både så bratt og langt noen gang....

Med variasjon mellom staking, dobbeltak med fraspark og diagonalgang i 10 %-en fra Mesnali gikk det overraskende greit. Jeg hadde bare to korte rulleskiøkter i armene på forhånd, så her er det bare å slenge seg med, folkens! Til tross for tendenser til vannplaning og glipptak pga. føret, samt tekniske problemer i den bratta avslutningen, kom jeg meg opp på drøye to og en halv time uten varige på skrotten. Utstyret fikk imidlertid hard medfart....

Midt i 10 % føltes det som skolissa gikk opp på den ene, gamle skoen, men vel oppe visste det seg at hele snørefestet hadde løsnet (se bildet til venstre). Det kan tyde på at beina var vel så mye i aksjon som armene? De råe stakerne vil sikkert pigge det meste av Sjusjøvegen, med det var ikke særlig aktuelt for meg, gitt. Det var imidlertid påtakelig hvor fort pulsen gikk opp hver gang jeg slo om til diagonal. Jeg skjønner sånn sett at de som er sterke nok bruker armene.

Jeg slet også med sperren på den ene hjulet. Om det var bare pga. regnet eller om det er utslitt har jeg ikke sjekket ordentlig. Kanskje en ide å sjekke og smøre lagrene - eller kanskje rett og slett sikre meg et nytt par etter den 11.? Det ble derfor som å gå med usikkert feste på den ene skien i regnet. Helt hypotetisk, men jeg tror kanskje jeg skulle greid å gå et kvarter fortere under tørre forhold og med kontroll på utstyret. Det får jeg teste ved en senere anledning, gjerne neste år hvis testløpet blir en suksess. Å satse på en dobbel med 35 km rulleski på lørdag og 50 km løp på søndag bli litt for drøyt er jeg redd. Jeg får greie meg med rulleskikarusellen hass Kjell i høst. Den begynner nå allerde første torsdagen i august og går hver uke ut september.

Vel oppe på Storåsen kom den berømmelige Sjusjøtåka sigende.
 
  
SJUSJØRULL-TESTEN MIN I ENDOMONDO
OG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar